HTML

Az élet fiúkkal

Három pasival élek együtt. Az egyik a férjem, a másik kettő a kisfiaim. Milyen az élet fiús anyaként? Néha vicces, néha küzdelmes, néha fárasztó. Sokszor nagyon jó, sokszor kiakasztó. Ebben a blogban gondolatokról, történetekről, örömökről, gondokról, sikerekről, küzdelmekről olvashatsz. Egy fiús anya hétköznapjairól.

Friss topikok

  • d.ancsika: hű, ez is nagyon jó téma. Amíg nem született meg Noah, egyfolytában azon agyaltam, hogy mit is fog... (2012.04.23. 20:30) Anyaként önzőnek lenni nagyon nehéz
  • d.ancsika: Szia, végre sikerült regisztrálnom, hogy tudjak kommentelni :-) Nem láttam még a filmet, pedig már... (2012.04.23. 20:10) A legszebb dolog
  • Rekucus: @laurynster: Szia! Köszi a bátorítást, ma már kicsit jobban vagyok. Csak néha rám jön ez a depi. D... (2011.11.20. 20:35) Néha nem lennék
  • PeZ: Szia Réka! Nagyon tetszik ez az írásod is, nagyon jól megfogta a lényeget... A saját kerserű tap... (2011.07.27. 15:21) Hét éve nyáron
  • Rekucus: Szia Zoli! Remélem itt azért nem lesz ilyen a helyzet, egyébként általában dícsérik ezt az ovit. ... (2011.06.23. 14:34) Óvoda vagy kiképzőtábor?

Linkblog

2011.11.05. 18:25 Rekucus

Mégse

Címkék: költözés hitel végtörlesztés

Mégse költözünk. Mégse adjuk el a lakást, és költözünk, ki tudja hová. Nem kell a heteket, a napokat számolni, hogy meddig maradhatunk még a lakásunkban, és nem kell azon görcsölni, vajon hogy fogjuk a rengeteg cuccunkat összecsomagolni és elszállítani.

Nem megyünk sehová. Legalábbis egyelőre. Marad az eredeti terv, miszerint 2014-ben lépünk. Ez a bűvös évszám több szempont alapján lett belőve. Igen, a legfontosabb, hogy a választások ebben az évben lesznek, ergo ebben az évben – legalábbis az első felében még biztosan – elérhető lesz a jelenlegi kormány által behozott családtámogatási rendszer. Persze ezt, hogy biztos, nem jelenthetem ki, pláne nem ebben az országban. Mindenesetre annak az esélye, hogy pont a választások környékén töröljék el a saját maguk által elfogadott juttatásokat, nagyjából a nullával egyenlő.
Másrészről 2014-ben Barnus iskolás lesz, és Benedek is legkésőbb ekkor óvodába megy. Ha sikerül, akkor lehet, hogy már előző évben, de ez nem valószínű. És terveink szerint 2014-ben bevállaljuk a harmadik gyereket is – feltéve, ha ezt még akkor is úgy gondoljuk. Kicsit sűrű lesz az évünk? Meglehet. Ha a terveink valóra válnak, akkor biztosan. Addig viszont még rengeteg tennivalónk van. Hosszú az út odáig.
Mégse adjuk el a lakásunkat, végtörleszteni viszont muszáj. Ez az egyetlen esélyünk, hogy a hatalmassá duzzadt adósságunkat érdemben lefaragjuk, és megteremtsük annak a lehetőségét, hogy továbblépjünk. Ha nem eladás, akkor csak a forinthitel marad, ami persze nem a legkedvezőbb megoldás pénzügyileg, de még mindig kevésbé rizikós, mint továbbfizetni a frankhitelt.
Az elmúlt néhány hétben az összes lehetőséget számba vettük. Az albérlettől kezdve a Nagykátára költözésen át a maradásig. Kicsit zűrös időszak volt, megspékelve egy kétnapos kórházi tartózkodással, Benedekkel. Szegényem leesett a franciaágyról, és úgy beütötte a fejét, hogy agyrázkódása lett. Nagyon oda kell rá figyelni, a legveszélyesebb korban van. Jön-megy kapaszkodva, mindenre fel- és lemászik, esik-kel. Már nagyon várom, hogy végre elinduljon, talán egy kicsit könnyebb lesz ebből a szempontból. Más szempontból meg tudom, nehezebb.
Annyit agyaltam a kórházban az átvirrasztott éjszakákon át! Számolgattam, tervezgettem, reménykedtem, aggódtam, féltem. Igen, féltem. Féltem attól, hogy ezzel a két kicsi gyerekkel elinduljak valahová a bizonytalanba, az ismeretlenbe. Nem akarom őket kitenni a szükségesnél több hercehurcának, ide-oda vándorlásnak. Mert ki tudja, hányszor, hova kellene költöznünk, mire végre megtalálnánk azt a helyet, ahol hosszú távon el tudjuk képzelni az életünket? Így legalább csak egyszer kell mindezt végigcsinálni. Majd akkor, amikor anyagilag, lelkileg, mindenhogyan készen állunk rá. Majd akkor, amikor nem félve a jövőtől, hanem örömmel, pozitív várakozással eltelve készülünk a távozásra. Majd akkor, ha akár 2014-ben, akár később, úgy döntünk. Ha meg mégse, akkor még mindig maradhatunk itt, a megszokott kis lakásunkban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletfiukkal.blog.hu/api/trackback/id/tr673356508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása